Υλικά
5-6 ντομάτες
5-6 πιπεριές πράσινες
1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο (ξυσμένο στον τρύφτη)
250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1½ φλιτζάνι ρύζι (Καρολίνα)
μαϊντανό ψιλοκομμένο
δυόσμο ψιλοκομμένο
4-5 πατάτες χοντροκομμένες
ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι




Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις κόβουμε εκεί που είναι το κοτσάνι  οριζόντια. (Τα κομμάτια που κόψαμε θα τα χρησιμοποιήσουμε για καπάκια).
Με ένα κουτάλι αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Κόβουμε σε μικρούς κύβους την μισή ποσότητα από ότι αφαιρέσαμε από τις ντομάτες (το εσωτερικό τους)

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, και το καρότο.
Προσθέτουμε τον κιμά και τα κυβάκια από τις ντομάτες και ανακατεύουμε για λίγο μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο, στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να βράσουν.

Σε ένα ταψί τοποθετούμε τακτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές που έχουμε αδειάσει και τις γεμίζουμε με ένα κουτάλι, με τη γέμιση που ετοιμάσαμε και τις σκεπάζουμε με τα καπάκια τους (αυτά που κόψαμε στην αρχή).

Αλατίζουμε τις κομμένες πατάτες και τις βάζουμε και αυτές στο ταψί δίπλα και γύρω από τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Προσθέτουμε στο ταψί λίγο νερό και το υπόλοιπο λάδι.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1½ ώρα.

Αν θέλουμε μπορούμε να αφαιρέσουμε το αλουμινόχαρτο και να συνεχίσουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμα ώστε να ξεροψηθούν τα γεμιστά μας από επάνω.

Καλή σας όρεξη.