Αγιορείτικη Ταχινόσουπα

Υλικά

1½ lt νερό
1 φλιτζάνι κριθαράκι
6 κ.σ. ταχίνι
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμόνι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 1½ lt νερό και το βράζουμε, στην συνέχεια ρίχνουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10-12  λεπτά (όσο γράφει στην συσκευασία).
Παίρνουμε ένα βαθύ πιάτο με λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα το ταχίνι και 2-3 κουταλιές της σούπας από το ζεστό νερό της κατσαρόλας.
Το ανακατεύουμε σιγά σιγά ώστε να αραιώσει το ταχίνι (στην αρχή το ταχίνι θα σφίξει, αλλά μετά θα γίνει πιο αραιό).
Όπως είναι ζεστό συμπληρώνουμε ζεστό νερό από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το αραιωμένο ταχίνι μέσα στην κατσαρόλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά.
Το σερβίρουμε προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και λίγο λεμόνι.

Καλή σας όρεξη